Ekonomi

Afyon’da TMO önünde buğday alım krizi: 3 gündür bekliyorlar

Nail Azbay

AFYON- Afyon’un Çobanlar İlçesi’nde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Hububat Alım Merkezi önünde buğdaylarını teslim etmek isteyen çiftçiler, metrelerce uzanan kuyruklar oluşturdu. Randevu almasına rağmen “yağmur yağdı” gerekçesiyle getirdikleri buğdayı teslim edemeyen çiftçiler, geceyi TMO önünde geçirdi. 3 gündür bu krizin sürdüğünü ifade eden çiftçiler, tuvaletlerini bile yapacak yer kalmadığını, sinekler yüzünden sabaha kadar uyuyamadıklarını, çalışmalarının tarlalarında kaldığını söyleyerek yetkilileri göreve davet etti. bir analiz bulun.

TARLADA SALATALIK VAR

Kocaöz Kasabasında yaşayan çiftçi Ali Yıldırım, tarlasında yetiştirdiği hıyarları burada beklediği için kaldıramadığını, mağdur olduğunu söyledi. Yıldırım, “2 gündür yağmur yağdığı için alım yok. 4 gündür burada bekleyenler var. Büro müdürü nerede? Neden bizim ürünümüzü almıyorlar? ‘Adam yok, kamyon yok’ diyorlar. Size hem bir kamyon hem de bir adam bulacağız. Belediye başkanlarını arıyorum, bana ‘Facebook’ta bunu neden paylaştınız’ diyorlar. Paylaşmayacak mıyım? İşim var. Salatalık diktim, kaldıracağım. Bir sözleşmem var. ‘Ben burada mı bekleyeceğim’ sözleriyle tepki gösterdi.

3 GÜNLÜK SIRA

Getirdiği tüm eserlerin bire bir günde teslim alınmadığını söyleyen Yıldırım, “Ben burada ne yapacağım? İki gündür burada olan insanlar var. tuvalet yok. Su yok. Herkes toprağı kullanır. Ofis ‘150 ton alacağım’ diyor. Burada 450 ton ürün var. Ne yapacağız, burada 3 gün daha mı bekleyeceğiz? Şu anda burada 3 günlük bir kuyruk var. Ziraat Odası seçimlerde kapı kapı geziyor şimdi ben aradım adam uyuyordu. Yetkilileri arıyoruz, ‘Ofisi getirdik’ diyorlar. Ya ofisi getirirsen? Günlerdir burada bekliyoruz.”

Sinekler sabaha kadar bizi yedi

İsmini vermek istemeyen başka bir çiftçi, “Dün saat 5’te geldim. Biz hala buradayız. sıkıntılı Bir tek bu işimiz olsa güzel olurdu ama biçme işleri var, balya işleri var. Burada bir ayar gereklidir. Alım hızlanmalı. ‘Yağmur yağdı’ derler ama yağmur yağmadan önce de böyleydi. Burada bir aylık vardiya sistemi hazırlanmalı. Bütün gece burada kaldık. Sinekler sabaha kadar bizi yedi. Yapılabilecek hiçbir şey yok. Ürünümüz için bir yıl bekledik. Ama şimdi bizi tiksindiriyorlar. Burada bir düzenleme olursa memnun oluruz” dedi.

ÇİFTÇİ ZARAR GÖRMELİ

İsmini vermek istemeyen bir diğer çiftçi yaşadıkları durumu ‘rezalet’ olarak değerlendirdi. Randevu günlerinde ofise gelmelerine rağmen beklediklerini ve kendilerine en ufak bir bilgi verilmediğini söyleyen çiftçiler, randevu sisteminin düzgün çalışmadığını söylediler. (DUVAR)

mustafakemalpasa-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu